Shopping cart
€ 0,00

Weegschalen

Het kan zowel voor gezondheidsreden als vanuit interesse belangrijk zijn om het lichaamsgewicht goed in de gaten te houden. Hiervoor is het belangrijk om een een geschikte weegschaal te kopen. In het algemeen kun je weegschalen verdelen in 2 soorten: analoge en digitale weegschalen. De analoge weegschaal is voorzien van een wijzer. Deze geeft door middel van een schaalverdeling het gewicht aan. De digitale variant geeft het gewicht aan door middel van een cijferaanduiding in een display.

Showing all 4 results

Handige extra’s
Het prettige aan een digitale weegschaal zijn de vele bijkomende functies die je helpen om netjes op gewicht te blijven. Zo worden bijvoorbeeld de watermassa en het vetpercentage aangegeven. De meest uitgebreide weegschalen zijn bijvoorbeeld ook voorzien van functies om de spiermassa te en botmassa te berekenen.

Speciale babyweegschaal
De groei van uw baby wilt u natuurlijk goed in de gaten houden. Dit kan niet met een normale weegschaal. Om het lichaamsgewicht van uw baby nauwkeurig te meten heeft u een weegschaal met een groot oppervlak nodig, een zogenaamde zuigelingenweegschaal. Hier kunnen baby’s veilig op liggen terwijl de weegschaal snel en nauwkeurig het gewicht aangeeft.

Welk gewicht kan een weegschaal aan?
Bij de aankoop van een weegschaal is het altijd slim om te letten op het gewicht dat een weegschaal kan dragen. Bij babyweegschalen is dit uiteraard verschillend t.o.v. personen weegschalen (meestal 20 kg). Over het algemeen gaan de meeste personenweegschalen tot een gewicht van 150 kilo.