Menu
0
Voor Professional en Consument
Download onze APP
Betaal achteraf
Voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
26Mar2020
Tien handige fysio taping tips

Tien handige fysio taping tips

Medical Taping is een mooie toevoeging aan de gereedschapskist van mogelijkheden van professionele behandelaars en breed inzetbaar bij veel verschillende klachten. Voor een goede werking is het belangrijk dat er met een goed en veilig product wordt gewerkt , zoals CureTape, en dat de tape correct wordt aangebracht. Met deze tips vermijd je klachten en problemen.

curetape
CureTape beige 5cm x 5m
9,95 incl. Btw (9,13 excl. Btw)
 
1. Ankers zonder rek

Ankers zijn bedoeld om de tape goed te laten hechten. Om die reden moet de tape op de ankers altijd zonder rek aangebracht worden. Voor een betere hechting knip de uiteinden rond.

2. Tape met de juiste hoeveelheid rek

Gebruik altijd de juiste hoeveelheid rek. De tape kan op rek worden aangebracht maar de huid ook. Bij maximale rek op de huid en weinig rek op de tape, ontstaan convolutions zodra de huid weer in neutrale positie komt. Convolutions zijn rimpelingen in de tape die er voor zorgen dat er ruimte ontstaat in en onder de huid, druk wordt verlicht en voor een betere doorstroming van weefselvocht.

3. Zorg dat de huid schoon is

Kinesiologie tape hecht beter als het te beplakken oppervlak schoon en vetvrij is. Zorg er voor dat de huid goed schoon is voordat de tape wordt aangebracht, de tape zal minder snel loslaten.

4. Niet tapen over wonden

Kinesiologie tape is niet steriel, om die reden kan er niet over open wonden worden getapet. Begin pas met tapen wanneer een wond of litteken volledig gesloten is. Wel is het mogelijk om rondom de wond te tapen om genezing te bevorderen.

5. Plak over een “kale” huid

CureTape hecht op een huid met lichte beharing, echter bij zware lichaamsbeharing is het aan te raden om eerst te trimmen. Bij te veel beharing hecht de tape minder goed op de huid waardoor het maximale effect uitblijft. Ook bij het verwijderen van de tape is het prettig wanneer de huid niet te behaard is.

6. Voorkom plooien

Het is belangrijk dat de tape glad en zonder plooien wordt aangebracht. Onder de plekken met plooien kunnen blaren ontstaan. Daarnaast voelt het ook beter wanneer CureTape glad wordt aangebracht.

7. Houdt rekening met contra-indicaties

Over contra-indicaties is nog niet veel bekend. Toch is het verstandig om rekening hiermee te houden zodat het tapen geen problemen veroorzaakt. Enkele contra-indicaties zijn:

  • Acuut letsel waarbij niet goed of volledig gediagnosticeerd kan worden.
  • Koorts of een aspecifiek verloop van het klachtenpatroon.
  • Tapen van de bekkenregio tijdens de eerste 3 maanden van een zwangerschap.
  • Tapen bij een trombose.
8. Gebruik de juiste toepassing

Gebruik de juiste toepassing voor elke klacht. Wanneer er verkeerd getapet wordt kan dit ook een klacht verergeren of zelfs geen effect hebben. Bij het uitblijven van het gewenste resultaat de tape verwijderen, binnen een behandeling merk je vaak al direct verschil.

9. Gebruik de juiste tape

Pas op met tape van slechte kwaliteit. Er zijn tegenwoordig veel verschillende merken tape te verkrijgen. Hoewel het aantrekkelijk kan zijn om voor de laagste prijs te gaan, is dit niet altijd de meest verstandige keuze. Gebruik altijd tape met medical device class 1 documentatie en de TÜV certificering zoals CureTape. Tape met deze keurmerken moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn veilig in gebruik. In dit artikel beschrijven we hoe je kwaliteitstape kan herkennen.

10. Laat de tape niet te warm worden

CureTape hecht beter zodra het materiaal warmer wordt. Wrijf daarom na het aanbrengen voorzichtig over de tape voor betere hechting. Pas wel op dat het niet te warm wordt. Tevens is het af te raden om na het douchen de tape droog te föhnen. Vermijd de zonnebank en blijf niet te lang in de felle zon zitten of staan.

Met deze 10 tips vermijd je klachten en problemen. Heb je nog vragen over Medical Taping? Wij horen het graag van je. Of neem hier een kijkje voor ons aanbod.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.
€0,00 Excl. BTW
€0,00 Incl. BTW