Menu

EUR
CADEAU ACTIE: Ontvang nu GRATIS Romed Alcoholspray 500ml bij een orderbedrag van €50,- en Romed Alcoholfoam 500ml bij een orderbedrag van €80,-

Speculum kopen

Een speculum is een medisch instrument dat wordt gebruikt bij gynaecologische onderzoeken en procedures. Het is ontworpen om de vaginale wanden voorzichtig uit elkaar te spreiden.

Speculum kopen

Speculum

Een speculum is een medisch instrument dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de binnenkant van het lichaam, met name de vagina of de anus. Het speculum is ontworpen om voorzichtig en gecontroleerd te worden ingebracht om de opening te verbreden en het interne gebied zichtbaar te maken voor inspectie en behandeling.

Een vaginaal speculum bestaat uit twee delen die kunnen worden uitgerekt om de vaginawanden uit elkaar te houden. Het speculum wordt ingebracht terwijl het samengetrokken is en vervolgens geopend zodat de binnenkant van de vagina zichtbaar is voor onderzoek of behandeling. Dit kan worden gebruikt bij gynaecologisch onderzoek, bijvoorbeeld bij een uitstrijkje of om de baarmoederhals te controleren.

Een anaal speculum werkt op dezelfde manier, maar is bedoeld voor gebruik bij onderzoeken en behandelingen van het rectum. Het instrument is gemaakt van roestvrij staal en is verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van de patiënt en het type onderzoek.

Een speculum is een belangrijk medisch hulpmiddel dat artsen in staat stelt om verschillende aandoeningen te diagnosticeren en te behandelen. Het gebruik van een speculum moet altijd worden uitgevoerd door een getrainde professional om de veiligheid en het comfort van de patiënt te waarborgen.

Het gebruik van een speculum

Om het comfort van de patiënt te waarborgen, wordt het speculum meestal voorzien van gladde randen en soms van een coating om wrijving te verminderen. Het is belangrijk dat de arts tijdens het gebruik van het speculum zorgvuldig en respectvol te werk gaat om ongemak of pijn zoveel mogelijk te beperken.

Hoewel het gebruik van een speculum voor sommige vrouwen ongemakkelijk kan zijn, speelt het een essentiële rol in het bevorderen van de gezondheid van vrouwen door middel van regelmatige gynaecologische onderzoeken en preventieve screenings. Deze onderzoeken kunnen vroegtijdige opsporing van aandoeningen mogelijk maken en bijdragen aan het behoud van de algehele gezondheid van vrouwen.

Waar heb je een speculum voor nodig?

  1. Gynaecologisch onderzoek: Het speculum maakt een grondig onderzoek van de vaginale wanden en de baarmoederhals mogelijk. Hierdoor kan de arts afwijkingen, infecties, tumoren of andere gynaecologische problemen opsporen.

  2. Baarmoederhalskankeronderzoek: Een uitstrijkje kan worden genomen met behulp van het speculum om cellen van de baarmoederhals te verzamelen voor een screening op baarmoederhalskanker. Dit is een cruciale preventieve maatregel voor vrouwen om vroegtijdige opsporing van abnormale cellen mogelijk te maken.

  3. Plaatsen van een spiraaltje: Voor het correct plaatsen van een spiraaltje in de baarmoederhals is het gebruik van het speculum noodzakelijk. Dit anticonceptiemiddel kan op deze manier op een veilige en efficiënte manier worden geplaatst.

  4. Colposcopie: Bij een colposcopie wordt een vergrootglas gebruikt om de baarmoederhals beter te bekijken, vaak na een afwijkend uitstrijkje. Het speculum wordt gebruikt om de toegang te vergemakkelijken en een beter zicht te bieden op eventuele abnormale cellen.

  5. Vaginale procedures: Bij sommige vaginale chirurgische ingrepen of behandelingen is het nodig om de vaginale wanden op een veilige manier te spreiden om de arts een duidelijk zicht op het gebied te geven.

Hoewel het gebruik van een speculum voor sommige vrouwen ongemakkelijk kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat deze onderzoeken en procedures van cruciaal belang zijn voor de gezondheid van vrouwen.

Regelmatige gynaecologische onderzoeken en screenings kunnen vroegtijdige detectie van aandoeningen mogelijk maken en helpen om de gezondheid van vrouwen te bevorderen. Het is altijd aan te raden om met de behandelend arts te praten over eventuele zorgen of ongemakken, zodat zij kunnen helpen het proces zo comfortabel mogelijk te maken.

Wat betaal ik aan verzendkosten en wat zijn de levertijden?
Verzenden kost €6,95 en is Gratis vanaf €150,- Voor 16:00 besteld is op werkdagen dezelfde dag verzonden* *Wanneer u een bestelling heeft gedaan met artikelen met een langere levertijd, dan verzenden wij de order pas wanneer deze compleet is.

Wat is de garantietermijn en welke kwaliteit kan ik verwachten?
Wij leveren uitsluitend A-kwaliteit producten. De wettelijke garantietermijn is 6 maanden. Is een product niet naar wens dan is retourneren makkelijk bij Degros. Wij zijn aangesloten bij Webshop Keurmerk dat maakt shoppen bij Degros veilig en betrouwbaar.

Merken
Inhoud
Materiaal
Kleur
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!