Menu

EUR
CADEAU ACTIE: Ontvang nu GRATIS Romed Alcoholspray 500ml bij een orderbedrag van €50,- en Romed Alcoholfoam 500ml bij een orderbedrag van €80,-

FAQ over I-BIO

1. Kan ik tijdens de IBIO Kuur medicijnen gebruiken?

Tijdens de IBIO kuur kan je gerust medicatie innemen. Dit geldt ook voor de anticonceptiepil. Ben je suikerpatiënt dan zal je de hoeveelheid insuline moeten aanpassen ter voorkoming van een hypo.

Je eet tijdens de kuur geen koolhydraten en geen suikers. Deze aanpassing kan ook gelden voor cholesterol- en bloeddrukmedicijnen. Heb je vragen over jouw medicatie en wil je meer informatie hierover? Mail dan naar [email protected]

 

2. Waarom is water drinken zo belangrijk?

Door het drinken van veel water kunnen afvalstoffen die vrijkomen bij het ontgiften beter worden afgevoerd. Dit kan eventueel hoofdpijn voorkomen.

 

3. Waarom is de stabilisatieperiode zo belangrijk?

Na de IBIO kuur is het lichaam overgeschakeld naar een effectievere vetverbranding. Door direct suikers en koolhydraten te eten zal dit proces stoppen en zullen de vetcellen zich weer vullen. In de stabilisatieperiode leer je ook welke koolhydraten en vetten je op welke tijdstippen kunt eten.

 
4. Mag ik ook sojaproducten gebruiken tijdens de IBIO kuur?

Soja producten bevatten koolhydraten. Alleen vegetariërs mogen dit 2x per dag als vleesvervanger gebruiken.

 

5. Waarom mag ik geen banaan, aardbei of kiwi tijdens de IBIO kuur?

Deze vruchten bevatten meer suikers. Een halve grapefruit mag wel.

 

6. Ik heb een hoge bloeddruk, mag ik de kuur wel gebruiken?

Geen enkel probleem. Wanneer het afvallen snel gaat en de bloeddruk en/of cholesterol omlaag gaat/gaan, zal de medicatie moeten worden aangepast.

 
7. Ik heb een gluten intolerantie, mag ik de kuur wel gebruiken? 

Het is geen probleem de kuur te volgen. Je weet waar gluten in zitten en deze zal je moeten vermijden. In de recepten van IBIO staan recepten waarin gluten zitten.

 

8. Wat indien ik mij tijdens de kuur ineens trillerig voel?

Een groene appel eten. Hierin zitten wat suikers die snel worden opgenomen en dit gevoel wegneemt. Ook ongebrande noten helpen hierbij.

 
9. Waarom mag ik geen graan- en meelproducten tijdens de kuur?
Deze bevatten veel koolhydraten en die worden omgezet in suiker. Hierdoor zal het lichaam weer overschakelen op een koolhydraten- en suikerverbranding.
 
10. Hoeveel glazen (light) frisdranken mag ik hebben per dag tijdens de kuur?
Drink zo weinig mogelijk (light) frisdranken of sappen. Drink bij voorkeur alleen water. Je moet je realiseren dat in light frisdranken kunstmatige suikervervangers zitten en dat water gezonder is. Doordat het lichaam zoet binnenkrijgt zal je meteen weer zin in zoetigheid krijgen.
 
11. Tot hoe laat mag ik 's avonds eten?
Zo laat als je wilt. Zorg echter voor een goede verdeling over de hele dag.
 
12. Ik heb diabetes, waar moet ik op letten?

Je moet bereid zijn jouw medicatie aan te passen, minder insuline gebruiken, al dan niet in overleg met een deskundige.

13. Maakt het type diabetes nog wat uit?
Nee. Bij veel patiënten is er de angst van een hypo wanneer ze anders gaan eten. Wanneer zij echter hun bloedsuikerspiegel regelmatig controleren komt dat goed. Er is echter wel een beetje druf (lef) voor nodig.
 
14. Ik heb hart- en vaatziekte, mag ik de kuur wel gebruiken?
Je mag de kuur volgen, ook als er medicijnen worden geslikt. Als je je goed aan de kuur houdt krijg je automatisch meer groente en fruit binnen en minder suikers, dat is alleen maar gezond!
 
15. Ik ben fanatiek sporter. Waar moet ik op letten bij het volgen van de kuur?
Per individu en sportintensiteit is het verschillend wanneer er spierweefsel wordt verbrand. Dit ruik je door de ammoniak-geur. Meer eiwitten is de oplossing hiervoor. Een schaaltje magere yoghurt voor het sporten helpt hierbij. Sport je zeer fanatiek, zijn extra eiwitten tijdens de kuur een oplossing. bijvoorbeeld een eiwit-shake met water innemen. Gebruik hoogwaardige wei-eiwitten!
 
16. Ik heb een traag werkende schildklier. Mag ik de kuur wel gebruiken?
Het is geen probleem de kuur te volgen. Echter, indien je vanwege de traag werkende schildklier al minder eet (bijv. 1200 kcal in plaats van normaal 1900 kcal), zal je het verwachtingspatroon iets omlaag moeten bijstellen.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!