Menu

EUR
CADEAU ACTIE: Ontvang nu GRATIS Romed Alcoholspray 500ml bij een orderbedrag van €50,- en Romed Alcoholfoam 500ml bij een orderbedrag van €80,-

Stabilisatiefase

Ben je na de IBIO-kuur op jouw streefgewicht, dan is het verstandig jouw gewicht zes weken lang te stabiliseren. Het is cruciaal dat je op hetzelfde gewicht blijft of zelfs iets afvalt. Heel belangrijk is om er tijdens deze zes weken achter te komen hoeveel energie jouw lichaam nodig heeft en hoeveel je dus eigenlijk kunt eten zonder weer aan te komen.


Als je nog niet jouw streefgewicht heeft bereikt kunt je na 6 weken stabiliseren eventueel opnieuw een IBIO-kuur volgen. Het is ook mogelijk direct 2 kuren achter elkaar te volgen maar dit heeft niet onze voorkeur omdat de stabilisatiefase van essentieel belang is om jouw lichaam te wennen aan een passend eetpatroon.

 

Na de IBIO treedt er eerder een verzadigd gevoel op. Luister hiernaar en eet niet door. Wanneer je terugvalt in jouw oude eetgewoontes zal je uiteindelijk weer aankomen. Jouw lichaam is de afgelopen tijd gestimuleerd om vet te verbranden. Als je direct weer suikers en slechte koolhydraten gaat eten keer je het proces van vet verbranden om naar vetopslag en zal je weer gaan aankomen.

 

Wij adviseren jou daarom de eerste tijd slechte koolhydraten (bijv. witbrood, witte pasta's) en suikers te mijden. Belangrijk is er achter te komen met welk eetpatroon jij op gewicht blijft. Voor de één betekent dat dat hij/zij wel drie energiemomenten (koolhydraten) kan nemen en de ander moet het helaas bij één koolhydraat moment per dag laten als blijkt dat men gaat aankomen. Ieder mens is anders. Luister naar jouw lichaam en kijk wat je nodig hebt om je goed te voelen. Eet niet meer dan nodig en wees matig met alcohol.

 

Het kan zijn dat je tijdens de IBIO jouw streefgewicht al hebt bereikt of dat je zelfs onder jouw streefgewicht bent uitgekomen. Belangrijk is dan om er achter te komen hoeveel en wat je aan energie tot je kan nemen. Aangezien ieder lichaam anders in elkaar zit is dit een persoonlijke zoektocht. Onderstaande fases kunnen dan een goede leidraad zijn. De oude eetgewoontes hebben er immers voor gezorgd dat je bent aangekomen.

 

De stabilisatiefase kun je in 2 gedeeltes zien.

 

 • 1e fase +/- 2 tot 3 weken 1x koolhydraat moment op een dag
 • 2e fase +/- 2 tot 3 weken 2x koolhydraat moment op een dag

Wat zijn koolhydraten? Brood, aardappel, pasta (macaroni, spaghetti etc.) melk producten.


Als voorbeeld voor een voedzaam en evenwichtig eetpatroon volgen hierna wat tips.


Ontbijt:

Maak een keuze, maar bij voorkeur niet iedere dag dezelfde: Goed drinken thee is een goede start. Drink niet te veel koffie. Het is te adviseren een goede Multi Vitamine supplement te blijven gebruiken. 

 • Diverse soorten fruit. Snij verschillende stukken fruit op je bord. Pas op met fruit met veel suikers zoals druiven, banaan etc.
 • Yoghurt met lijnzaad en pruimen (indien je problemen met de stoelgang hebt)
 • Eén snee roggebrood of speltbrood met appelstroop met groene thee of koffie
 • In week 3 t/m 6: Eén of twee gekookt of gebakken eitjes

Tussendoor:

 • Eén stukje kaas (alleen als je fruit hebt gegeten)
 • Eén zacht gekookt ei
 • Eén stuk (bij voorkeur zuur) fruit

Lunch:

 • Speltboterham met sla, komkommer en tomaat (doe nooit kaas of vlees op een boterham (dat kan het lichaam samen slecht verteren en zal dus vetten opslaan)
 • Speltboterham rauwkost, appelstroop, jam of hüttenkäse
 • Een bakje (150 gram) magere yoghurt (bij voorkeur rechtsdraaiende) Biogarde yoghurt of magere kwark, Alprosoja, eventueel met Stevia zoetstof. Voeg geen cruesli toe. Kies voor een boterham óf yoghurt, nooit beide op dezelfde dag.

Tussendoor:

 • Eén stukje kaas of rundergehaktballetje/ Rundvleesbouillon of groentebouillon

Diner:

In de stabilisatiefase is het verstandig de heerlijke recepten van Caspar Bürgi te volgen. Dan weet je zeker dat er geen onnodige ingrediënten op jouw bord verschijnen. Eet zo puur mogelijk dus zonder dikmakende sauzen en jus. Gebruik kruiden om jouw gerecht op smaak te brengen.

Mocht je toch 's avonds aardappelen of (bij voorkeur volkoren)pasta eten, eet dan 's middags als lunch bijvoorbeeld een carpaccio met veel sla en rauwkost of zelfgemaakte soep maar dan 's middags geen koolhydraten.

Belangrijk om te weten:

 • Vetcellen zijn ballonnen die zich zullen vullen als je weer terugvalt in oude eetgewoontes.
 • Neem de tijd om te eten. Ga aan tafel zitten zonder tv of leesboek en geniet van uw maaltijd. Schep jouw maaltijd in de keuken op jouw bord, zet niet de pannen op tafel.
 • Beloon jezelf niet met eten maar bijvoorbeeld met een saunabezoek, winkelen, bellen met een vriend(in) of een wandeling.
 • Eet 's avonds na 18.00 uur geen koolhydraten meer. Kies als alternatief voor rauwkost, olijven, een mager stukje vlees of klein stukje kaas.
 • Het verzadigingsgevoel treedt na 20 minuten op, eet dus rustig en kauw goed.
 • Probeer dagelijks 45 minuten te bewegen, bijvoorbeeld een flinke wandeling en 2 x per week een uur sporten.
 • TIP!: 's morgens voor het ontbijt sporten brengt de stofwisseling op gang.
 • Als je door een feestje of andere gelegenheid een keer minder gezond hebt gegeten of te veel gedronken zorg dan dat je de dagen daarna weer even goed oplet wat je nuttigt. Laat bijvoorbeeld een paar dagen de aardappels weg bij het diner en eet een salade in plaats van een boterham bij de lunch. Zo blijft de "schade" beperkt.
 • Drink door de week geen alcohol, maar beperk dit tot het weekend. Als u alcohol drinkt kies dan bij voorkeur voor rode wijn.

Door deze 6 weken goed naar uw lichaam te luisteren kan je goed bepalen wat jouw lichaam nodig heeft en waar je je goed bij voelt. Veel succes!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!