Menu

EUR
CADEAU ACTIE: Ontvang nu GRATIS Romed Alcoholspray 500ml bij een orderbedrag van €50,- en Romed Alcoholfoam 500ml bij een orderbedrag van €80,-

Eilandpleister

Koop uw Eilandpleister eenvoudig en snel in onze groothandel. Bij Degros vindt u professionele producten voor een scherpe prijs én we leveren snel. Wij zijn lid van webshop keurmerk en daarom is kopen bij Degros veilig en betrouwbaar.

Toon:
Klinion Kliniplast Border 10x30cm steriel
Kliniplast Border 10x30cm steriel

Deliverytime

21,39 19,62
Stukprijs: 1,10 /
Klinion Kliniplast Border 5x7cm steriel
Kliniplast Border 5x7cm steriel

Deliverytime

7,19 6,60
Stukprijs: 0,11 /
Klinion Kliniplast Island waterdichte eilandpleister 6x7cm
Kliniplast Island waterdichte eilandpleister 6x7cm

Deliverytime

11,85 10,87
Stukprijs: 0,22 /
Klinion Kliniplast Border 8x10cm steriel
Kliniplast Border 8x10cm steriel

Deliverytime

18,18 16,68
Stukprijs: 0,36 /
Klinion Kliniplast Island waterdichte eilandpleister 9x25cm
Kliniplast Island waterdichte eilandpleister 9x25cm

Deliverytime

26,75 24,54
Stukprijs: 0,90 /
Klinion Kliniplast Border 10x25cm steriel
Kliniplast Border 10x25cm steriel

Deliverytime

10,67 9,79
Stukprijs: 1,02 /
Klinion Kliniplast Island waterdichte eilandpleister 9x15cm
Kliniplast Island waterdichte eilandpleister 9x15cm

Deliverytime

20,00 16,53
Stukprijs: 0,39 /
Klinion Kliniplast Border 8x15cm steriel
Kliniplast Border 8x15cm steriel

Deliverytime

23,54 21,60
Stukprijs: 0,54 /
Klinion Kliniplast Island waterdichte eilandpleister 9x10cm
Kliniplast Island waterdichte eilandpleister 9x10cm

Deliverytime

21,39 19,62
Stukprijs: 0,48 /
Klinion Kliniplast Island waterdichte eilandpleister 9x20cm
Kliniplast Island waterdichte eilandpleister 9x20cm

Deliverytime

31,93 29,29
Stukprijs: 0,83 /
Eilandpleister

Inhoudsopgave

Eilandpleister kopen?

Koop uw Eilandpleister eenvoudig en snel in onze groothandel. Bij Degros vindt u professionele producten voor een scherpe prijs én we leveren snel. Wij zijn lid van webshop keurmerk en daarom is kopen bij Degros veilig en betrouwbaar. De meest populaire eilandpleister is de kliniplast border.

Wat doet een eilandpleister?

Een eilandpleister is een grote pleister met een brede transparante rand, die ervoor zorgt dat een (grotere) wond wordt afgedekt en daardoor sneller geneest. Ze worden ook wel XL pleisters genoemd. De eilandpleisters zijn vaak waterdicht of water-resistant. De naam eilandpleister kom door de vorm van een groot wondkussen met daaromheen een brede rand. Bij aanbrengen van de pleister is het belangrijk dat plakrand van de pleister niet te dicht bij de wond terecht komt. Hierdoor is zal het verwijderen van de pleister geen ongemak veroorzaken.

Waar wordt een eilandpleister voor gebruikt?

Een eilandpleister kan worden gebruikt bij grotere schaafwonden, snijwonden en andere huidbeschadigingen zoals na een operatie. Een eilandpleister wordt over de wond geplakt, zodat de wond helemaal omsloten is en hygiënisch blijft. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat de wond schoon is (ontsmet) voordat deze wordt afgeplakt met een eilandpleister.

Omdat er ook waterdichte eilandpleisters zijn, worden ze ook gebruikt om huidbeschadigingen zoals hechtingen tijdelijk af te plakken zodat de huid niet nat wordt tijdens het douchen. De eilandpleister wordt dan over de wond met hecht-strips geplakt, zodat deze droog blijven. 

Maten eilandpleisters

Niet iedere grote wond is hetzelfde en eilandpleisters worden veelzijdig ingezet bij verschillende maten en type wonden. Ze zijn daarom in veel verschillende vormen verkrijgbaar (rechthoekig of vierkante eilandpleisters). De maten variëren van 5 cm tot 10 cm in de lengte en van 7 tot 30 cm in de breedte.

Hoe breng je een eilandpleister aan?

Bij het plakken van de eilandpleister is het eerst heel belangrijk dat de wond eerst wordt schoon gemaakt en gedesinfecteerd met een desinfectiemiddel. Daarna kan de eilandpleister net als een normale pleister op de huid worden geplakt. Het is wel belangrijk dat het wondkussen niet wordt aangeraakt bij het aanbrengen, zodat de wond hygiënisch blijft en er geen infecties kunnen ontstaan.

Hoelang mag je een eilandpleister laten zitten?

Hoelang een eilandpleister mag blijven zitten is sterk afhandelijk van de wond, de hoeveelheid vochtafscheiding en de omstandigheden. Voor de meeste wonden geldt dat de pleister dagelijks vervangen dient te worden. Na operaties is het voor de wondgenezing beter om de pleister langer te laten zitten.

Eilandpleisters

Wat betaal ik aan verzendkosten en wat zijn de levertijden?
Verzenden kost €6,95 en is Gratis vanaf €150,- Voor 16:00 besteld is op werkdagen dezelfde dag verzonden* *Wanneer u een bestelling heeft gedaan met artikelen met een langere levertijd, dan verzenden wij de order pas wanneer deze compleet is.

Wat is de garantietermijn en welke kwaliteit kan ik verwachten?
Wij leveren uitsluitend A-kwaliteit producten. De wettelijke garantietermijn is 6 maanden. Is een product niet naar wens dan is retourneren makkelijk bij Degros. Wij zijn aangesloten bij Webshop Keurmerk dat maakt shoppen bij Degros veilig en betrouwbaar.

Merken
Inhoud
Materiaal
Kleur
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!