Menu

EUR
CADEAU ACTIE: Ontvang nu GRATIS Romed Alcoholspray 500ml bij een orderbedrag van €50,- en Romed Alcoholfoam 500ml bij een orderbedrag van €80,-

Tubigrip buisverband

De Tubigrip buisverbanden worden gebruikt om de huid en kleding te beschermen tegen zalven en crèmes of voor fixatie van diverse wondverbanden. Onder een zwachtel of gips beschermt het buisverband de huid.

Tubigrip buisverband

Inhoudsopgave

Wat doet een Tubigrip?

Tubigrip is een merk elastisch verband dat vaak wordt gebruikt om steun en compressie te bieden aan gewonde of gezwollen ledematen, zoals verstuikte enkels of knieën. Het is gemaakt van een rekbaar, ademend materiaal dat de huid laat ademen en kan op de gewenste lengte worden geknipt. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere vormen van behandeling, zoals fysiotherapie of medicatie. Het is gemakkelijk aan te brengen en aan te passen en kan gedurende langere tijd worden gedragen.

Tubigrip is druk- en steungevend buisverband dat wordt toegepast bij lichte vormen van oedeem, na gipsbehandeling, bij spataderen en bij verrekkingen van pezen of banden. Daarnaast worden Tubigrip compressieve buisverbanden gebruikt om de huid en kleding te beschermen tegen zalven en crèmes of als fixatie van diverse wondverbanden. Onder een zwachtel of gipsverband beschermt het buisverband de huid. 

Hoe wordt Tubigrip aangebracht?

Het  wordt dubbel aangebracht en geeft overal een gelijkmatige druk. De juiste maat en druk zijn met gebruik van de maatstrook exact te bepalen. Het aanbrengen gaat snel en gemakkelijk, en in tegenstelling tot conventionele crêpe-bandages, blijft Tubigrip stevig in positie zonder spelden of tapes.

Omdat het kan gewassen worden en hergebruikt is Tubigrip zeker inzetbaar bij poliklinische patiënten en bij thuiszorg. Tubigrip is kosteneffectief, omdat alleen de benodigde hoeveelheid wordt afgesneden van de rol.

Eigenschappen tubigrip

  1. Dit product bevat latex
  2. Leverbaar in beige en naturel
  3. Verkrijgbaar in 11 maten op rollen van 1 en 10 meter
  4. Gemaakt van katoen met omwonden los meegewoven elastische draden
  5. Tubigrip is enkele malen wasbaar (handwas!) met een fijnwasmiddel op maximaal 40 graden. Niet met de hand uitwringen maar in een handdoek rollen.

Welke tubigrip maat heb ik nodig?

Tubigrip buisverband kan om verschillende lichaamsdelen worden gebruikt. Het is een veel gebruikt compressieverband voor ledematen en de romp en is daarom verkrijgbaar in verschillende lengtes en maten. Tubigrip onderbeen, Tubigrip knie, Tubigrip arm, Tubigrip enkel zijn maten waar veel vraag naar is. Maar omdat het een maatproduct is en ieder mens unieke maten heeft, zijn er 11 verschillende maten en is het altijd nodig om de benodigde diameter op te meten. 

Uitleg Tubigrip maten

- Maat A = kinderhand- en kinderarmverband

platte maat 4,5 cm - lage druk: 10-13 cm - medium druk: 10-13 cm

- Maat B = klein hand-, arm- en voetverband

platte maat 6,25 cm - lage druk: 13 - 16 cm - medium druk: 13-17 cm

- Maat C = middelgroot hand-, arm-, voet- en onderbeenverband

platte maat 6,75 cm - lage druk: 16 - 20 cm - medium druk: 17-22 cm

- Maat D = groot hand-, arm-, voet- en onderbeenverband

platte maat 7,5 cm - lage druk: 20 - 24 cm - medium druk: 22-28 cm

- Maat E = beenverband, groot arm- en klein bovenbeenverband

platte maat 8,75 cm - lage druk: 24 - 28 cm - medium druk: 28-36 cm

- Maat F = been- en bovenbeenverband

platte maat 10 cm - lage druk: 28 - 36 cm - medium druk: 36-46 cm

- Maat G = groot bovenbeenverband

platte maat 12 cm - lage druk: 36 - 46 cm - medium druk: 46-110 cm

- Maat J = klein rompverband

platte maat 17,5 cm - lage druk: 46 - 110 cm - medium druk: 110-145 cm

- Maat K = middelgroot rompverband

platte maat 21,5 cm - lage druk: 110 - 145 cm - medium druk: 145 -180 cm

- Maat L = groot rompverband

platte maat 32,5 cm - lage druk: 145 - 180 cm - medium druk: 180 cm +

- Maat M = zeer groot rompverband

platte maat 39 cm - lage druk: 180 cm+

Tubigrip maten

Tubigrip kopen?

Tubigrip kopen doet u bij Degros. De kwaliteit van ons Tubigrip buisverband is doorgaans een stuk beter en lager geprijsd dan bijvoorbeeld de reguliere winkels, zoals Kruidvat, Trekpleister of apotheek. Wij hebben alle maten in de kleuren wit en naturel. Bij Degros besteld is snel geleverd en betrouwbaar. Webshop Keurmerk.

Klik hier om terug te gaan naar de medische groothandel.

 

tubigrip

Wat betaal ik aan verzendkosten en wat zijn de levertijden?
Verzenden kost €6,95 en is Gratis vanaf €150,- Voor 16:00 besteld is op werkdagen dezelfde dag verzonden* *Wanneer u een bestelling heeft gedaan met artikelen met een langere levertijd, dan verzenden wij de order pas wanneer deze compleet is.

Wat is de garantietermijn en welke kwaliteit kan ik verwachten?
Wij leveren uitsluitend A-kwaliteit producten. De wettelijke garantietermijn is 6 maanden. Is een product niet naar wens dan is retourneren makkelijk bij Degros. Wij zijn aangesloten bij Webshop Keurmerk dat maakt shoppen bij Degros veilig en betrouwbaar.

Merken
Materiaal
Kleur
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!