Menu

EUR
CADEAU ACTIE: Ontvang nu GRATIS Romed Alcoholspray 500ml bij een orderbedrag van €50,- en Romed Alcoholfoam 500ml bij een orderbedrag van €80,-
Welke hars of wax moet ik gebruiken om te ontharen?

Welke hars of wax moet ik gebruiken om te ontharen?

Door: Susanne Moesker Reacties: 0

Soorten hars- en wax producten

Harsen of waxen (Engelse term) is een populaire manier van ontharen omdat het een superglad resultaat geeft, haartjes langer wegblijven dan bij scheren en het makkelijk (zelf) te doen is. Maar er zijn veel verschillende producten op de markt. Wij leggen in deze blog uit welke soorten wax er zijn en hoe ze gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van welk gebied je wilt ontharen, hoeveel ervaring je hebt en welke methode het best bij je past, proberen wij je op weg te helpen bij het kiezen van het juiste product. Bij Degros maken we verschil tussen Harspatronen, Vloeibare Hars in blik, Harsparels, Koude harsstrips, Magnetronhars en Suikerhars

Welke hars of wax moet ik gebruiken?

Harspatronen (harscassettes)

 1. Benodigdheden: Harspatroon met rollerkop (breed of smal), harspatroonverwarmer en harsstrips.
 2. Hoe werkt het: Het harspatroon wordt op de juiste temperatuur gebracht in de harspatroonverwarmer. Met de rollerkop wordt de hars vervolgens op het te ontharen gebied aangebracht. De verwarmde hars plakt aan de huid en haartjes. Daarna wordt de hars tegen de haargroei richting in met een harsstrip verwijderd.
 3. Geschikte voor: Brede rollerkop: rug, borst, benen en armen. De smalle rollerkop is geschikt voor gezicht, oksels en bikinilijn. 
 4. Voordelen: Een schone methode, geen "geknoei" met een spatel. De warmte opent de poriën, waardoor de haren minder weerstand hebben.
 5. Nadelen: Speciale harspatroonverwarmer nodig. Relatief duur. 

Vloeibare hars in blik

 1. Benodigheden: Hars in blik, een harsverwarmer, harsspatel en harsstrips.
 2. Hoe werkt het: De verwarmde hars wordt met een spatel in een dunne laag op de huid aangebracht. De vloeibare hars plakt aan de huid en haartjes. Vervolgens wordt de hars verwijderd met een harsstrip.
 3. Geschikte voor: Geschikt voor grote en kleine oppervlakten zoals rug, benen, gezicht en bikinilijn.
 4. Voordelen: Relatief voordelig. Geschikt voor alle gebieden. De warmte opent de poriën, waardoor de haren minder weerstand hebben.
 5. Nadelen: Meer kans op knoeien. Vereist wat oefening en techniek.

Harde harsparels (harskorrels)

 1. Benodigdheden: Juiste dosering parels, een harsverwarmer en een spatel.
 2. Hoe werkt het: De parels worden verwarmd in een harsverwarmer. Daarna moet de hars niet te dun, maar wel gelijkmatig met een spatel worden aangebracht op de huid. Harsparels werken middels inkapseling van de haren. Tijdens het afkoelen krimpt de hars, waardoor de haren in de hars vast komen te zitten. Na afkoeling lijkt de hars op een plastic laagje. Door een klein stukje hars van de huid los te maken, kan de harslaag met de hand van de huid worden verwijderd. 
 3. Geschikte voor: Kleine oppervlakten zoals oksels, gezicht en bikinilijn. 
 4. Voordelen: goed te doseren, geen harsstrips nodig en deze hars werkt ook goed op korte/stugge haartjes. De warmte opent de poriën, waardoor de haren minder weerstand hebben.
 5. Nadelen: Relatief duur, niet geschikt voor grote oppervlakten. Vereist oefening en techniek.

Koude harsstrips

 1. Benodigdheden: Alleen de kant-en-klare koude harsstrips.
 2. Hoe werkt het: De kant-en-klare strips moeten tussen de handen worden gewreven om de wax op de juiste temperatuur te krijgen. Vervolgens wordt de strip op de huid aangebracht. De strip moet goed op de huid worden gewreven waardoor deze grip krijgt op de haartjes en ze gemakkelijk met strip en al kunnen worden verwijderd.
 3. Geschikt voor: alle oppervlaktes met langere haartjes. Er zijn kleinere koude harsstrips voor het gezicht en grotere voor het lichaam.
 4. Voordelen: Snel, geen voorbereiding nodig. Schone methode, geen geknoei.
 5. Nadelen: Relatief duur, zeker bij grotere oppervlakten. Niet geschikt voor kortere haartjes.

Magnetronhars

 1. Benodigdheden: Magnetronhars, een magnetron, harsspatel en harsstrips.
 2. Hoe werkt het: Deze hars is geschikt voor verwarming in de magnetron of au bain-marie. Na opwarmen en goed doorroeren, kan de hars met een spatel op de huid worden aangebracht. Daarna wordt de harsstrip tegen de haargroei richting in verwijderd. 
 3. Geschikt voor: alle oppervlaktes.
 4. Voordelen: Geen speciale harsverwarmer nodig. De warmte opent de poriën, waardoor de haren minder weerstand hebben.
 5. Nadelen: Als je de magnetron gebruikt om de hars op te warmen, kan het even duren voordat je de juiste temperatuur onder de knie hebt. Ongelijkmatige verwarming en de hars blijft maar korte tijd op de juiste temperatuur. 

Suikerhars (sugaring paste)

 1. Benodigdheden: Suikerhars in pot. Talkpoeder om de huid goed droog te maken. 
 2. Hoe werkt het: De sugaring paste wordt met de vingers uit de pot gepakt en gekneed om deze iets te verwarmen. De suikerhars wordt vervolgens met de vingers op de huid aangebracht tegen de haargroei in en vervolgens verwijderd met korte rukjes met de haargroei mee. 
 3. Geschikt voor: Alle oppervlaktes. Alleen minder geschikt om zeer precies te werken (zoals bij  wenkbrauwen)
 4. Voordelen: Werkt op kamertemperatuur, dit kan aangenamer zijn op de huid. De geknede bal is meerdere keren achter elkaar te gebruiken. Schone methode.
 5. Nadelen: Deze techniek (het zogenaamde flicken), vereist veel oefening. 

Dit zijn de verschillende soorten wax waaruit gekozen kan worden. Voor een goed resultaat is ook de voor- en nabehandeling en van de huid van belang. Met name het ontvetten en droog maken van de huid is belangrijk voor een goede hechting van de haartjes aan de wax. 

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!