Menu

EUR
CADEAU ACTIE: Ontvang nu GRATIS Romed Alcoholspray 500ml bij een orderbedrag van €50,- en Romed Alcoholfoam 500ml bij een orderbedrag van €80,-
Wat is het verschil tussen wegwerphandschoenen gemaakt van Nitril, latex of vinyl?

Wat is het verschil tussen wegwerphandschoenen gemaakt van Nitril, latex of vinyl?

Welke wegwerp handschoenen zijn beter: nitril, latex of vinyl?

Wij krijgen veel vragen over welke wegwerphandschoenen nu het beste zijn, of welke handschoenen je moet gebruiken in de verschillende industrieën, toepassingen of branches.

Onze wegwerphandschoenen worden veel gebruikt in de voedsel industrie, medische sector (tandartsen, huisartsen, pedicure, fysiotherapeuten) of de industriële industrie.

Wat is nitril?

Nitril is een synthetische rubbersamenstelling die vaak wordt gebruikt als materiaal voor wegwerphandschoenen. Nitril bestaat al een tijdje, maar is pas sinds kort betaalbaarder geworden, wat verklaart waarom het aan populariteit wint in de medische, voedings- en schoonmaakindustrie. Nitril heeft een hogere perforatieweerstand dan enig ander handschoenmateriaal. Nitril heeft ook een betere chemische bestendigheid dan latex handschoenen of vinyl handschoenen.

Ook een heel belangrijk voordeel van nitril is dat men ze goed kan gebruiken als men een latexallergie heeft. Nitril is gemaakt van anorganische synthetische materialen. Wordt beschouwd als 100% vrij van allergenen. Er zijn dus geen schadelijke eigenschappen (in het bijzonder allergene eiwitten) gevonden in wegwerpbare nitril handschoenen.

Kenmerken nitril handschoenen zijn onder meer:

 1. Latex vrij
 2. Zijn het meest lekbestendig
 3. Een hoge gevoeligheid hebben
 4. Vorm naar uw hand voor een goede pasvorm
 5. Zijn goed om langdurig te dragen
 6. Werken goed voor situaties met een hoog risico met besmettelijk materiaal
 7. Bestand tegen veel soorten chemicaliën
 8. Lang houdbaar
 9. Zijn verkrijgbaar in blauw of zwart om te helpen identificeren of de handschoen is doorboord

Wat is latex?

Latexhandschoenen zijn van natuurlijk materiaal, gemaakt van rubber. Latex is rechtstreeks afkomstig van rubberbomen. Latexhandschoenen zijn altijd de meest gebruikte wegwerphandschoenen geweest, omdat ze de enige sterke optie voor wegwerphandschoenen op de markt waren.

Het is geen verrassing dat mensen die vatbaar zijn voor allergieën, vaak geïrriteerd raken door latex. Latexallergieën komen zelfs zo vaak voor dat de Amerikaanse FDA zelfs een aanbeveling deed aan medische leveranciers om producten te etiketteren op basis van latex. Tegenwoordig zijn bijna alle producten voorzien van een latexvrij symbool of wordt juist aangegeven of er latex in het product aanwezig is.

Omdat contact met latex schadelijke irritaties kan veroorzaken bij de gebruiker als deze daarvoor allergisch is. Latexhandschoenen worden als inherent gevaarlijker beschouwd dan nitril.

Kenmerken van latex handschoenen zijn onder meer:

 1. Past als een tweede huid
 2. Een hoge aanraakgevoeligheid hebben
 3. Zijn goed om voor een langere tijd te dragen
 4. Werken goed voor situaties met een hoog risico met besmettelijk materiaal
 5. Zijn kostenbesparend
 6. Zijn (vaak) licht gepoederd, waardoor ze gemakkelijker aan te trekken zijn
 7. Zijn erg elastisch en sterk
 8. Zijn biologisch afbreekbaar

Latex allergische reactie

Dus als latexallergieën een zorg zijn voor iedereen die in contact komt met wegwerphandschoenen, is nitril de voor de hand liggende keuze.

Dat is ook de reden dat veel ziekenhuizen en klinieken zijn overgestapt en hun latex handschoenen hebben vervangen door nitril handschoenen.

Wat is vinyl?

Vinyl handschoenen zijn een populaire keuze voor de voedingsindustrie en voor situaties waarin hoge niveaus van duurzaamheid en bescherming minder prioriteit hebben. Hoewel ze misschien minder duurzaam zijn, zijn ze de minder dure optie.

Kenmerken vinyl handschoenen zijn onder meer:

 1. Latex vrij
 2. Heb een lossere pasvorm
 3. Zijn goed voor taken met een laag risico op korte termijn
 4. Zijn de meest economische optie
 5. Heeft antistatische eigenschappen
 6. Zijn het beste voor gebruik met niet-gevaarlijke materialen
 7. Zijn (soms) licht gepoederd om het aantrekken te vergemakkelijken

Conclusie: Welke handschoenen het beste bij u passen

Dit brengt ons dus bij de ultieme vraag: welke handschoenen zijn beter, nitril, latex of vinyl?
Het antwoord is dat nitril een sterkere handschoen van hogere kwaliteit is dan latex. Latex is echter een goedkopere optie voor diegenen die geen sterkere chemische bestendigheid en perforatieweerstand nodig hebben. Vinyl is een goede optie als de werkzaamheden nog minder vereisen dat de handschoenen chemische bestendigheid en perforatieweerstand omvatten. Vinyl handschoenen zijn de goedkoopste varianten van de drie. Zie hieronder een afbeelding met een visueel vergelijk.

 

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!