Menu

EUR
Hoe je je handen kunt desinfecteren om jezelf te beschermen tegen de griep of andere virale infecties

Hoe je je handen kunt desinfecteren om jezelf te beschermen tegen de griep of andere virale infecties

Je weet hoe belangrijk het is om je handen te wassen om gezond te blijven, maar wat doe je als zeep en water niet handig zijn? U kunt een alcoholspoeling of gel proberen.

Hoe werken desinfectiemiddelen?

Desinfectiemiddelen op alcoholbasis zoals onze Sterillium doden de ziektekiemen op handen en andere oppervlakten, inclusief ziekteverwekkende bacteriën die worden opgepikt door deurknoppen, lichtschakelaars en andere oppervlakken waarmee handen in contact komen.

De effectiviteit van de ontsmettingsmiddelen is afhankelijk van de hoeveelheid en het type alcohol dat wordt gebruikt. Een bereik van 60-90% alcohol is effectief in het verminderen van bacteriën op de handen. Zelfs als je handen er schoon uitzien, is het goed om ze vaak te ontsmetten, omdat je niet altijd de ziektekiemen kunt zien die je ziek maken. Het gebruik ervan in instellingen voor school / kinderopvang heeft aangetoond het aantal dagen dat kinderen afwezig zijn en het aantal infecties te verminderen.

Het effect van alcohol op de huid

Er is meestal een huidverzachtend middel in alcohol- of desinfectie-gel dat helpt voorkomen dat de huid droog wordt. Intacte huid is de eerste verdedigingslinie, daarom is zorgvuldige aandacht voor huidverzorging een essentieel onderdeel van een handhygiëneprogramma. Als een gebroken of extreem droge huid een probleem is of als uw handen rood en geïrriteerd worden, stop dan met het gebruik van het desinfectiemiddel en raadpleeg een arts. Handlotion voorkomt uitdroging en gebarsten huid.

Handen desinfecteren in vier simpele stappen

  1. Zorg ervoor dat alle organische stof uit handen is verwijderd. Alle zichtbare organische stoffen (bijvoorbeeld: vuil) moeten van de handen worden verwijderd voordat waterloze handdesinfectiemiddelen worden aangebracht.
  2. Breng een kleine hoeveelheid waterloos handdesinfecterend middel aan op de palm van één hand of gebruik een waterloos handdesinfecterend doekje.
  3. Wrijf handen tegen elkaar over alle oppervlakken van handen en vingers.
  4. Wrijf tot waterloze handdesinfecterend middel is geabsorbeerd.

Handen wassen of desinfecteren

Het desinfecteren van de handen is een hele goede manier om bacteriën op de handen te elimineren, maar door simpelweg goed je handen te wassen kom je ook een heel eind. Wij zeggen daarom ook niet dat het een per definitie beter is als het ander. Of u er nou voor kiest om uw handen te desinfecteren met een handgel of uw handen goed te wassen, het belangrijkste is dat u de juiste methode gebruikt.

Handen wassen in een paar simpele stappen

  1. Breng de wasvloeistof aan op natte handen.
  2. Wrijf vingertoppen tegen de tegenovergestelde palm.
  3. Wrijf de handpalmen tegen elkaar. Wrijf de vingers tegen elkaar.
  4. Wrijf tussen de vingers vanaf de achterkant van de hand.
  5. Wrijf beide duimen afzonderlijk.
  6. Wrijf de vingers tegen elkaar gekruld in.

Bent u op zoek naar desinfectie en reiniging?

Neem een kijkje bij onze medische groothandel voor een ruim aanbod aan desinfectie en reinigingsproducten. Wij verkopen desinfecterende producten voor het reinigen van de huidoppervlaktenen medische instrumenten.

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »