Menu

EUR
CADEAU ACTIE: Ontvang nu GRATIS Romed Alcoholspray 500ml bij een orderbedrag van €50,- en Romed Alcoholfoam 500ml bij een orderbedrag van €80,-
Jezelf beschermen tegen een virus: de twee soorten gezichtsmaskers die kunnen helpen

Jezelf beschermen tegen een virus: de twee soorten gezichtsmaskers die kunnen helpen

Een gezichtsmasker kan u beschermen tegen verkoudheid, griep of een ander virus. Met deze tips zorgt u ervoor dat u de juiste soort aanschaft.

Als u nog steeds een masker wilt kopen om uzelf te beschermen tegen een virus of een andere virale infectie (zoals de griep), is het op dit moment misschien moeilijk om ze te vinden. Bij Degros zijn vanaf Januari 2020 onze gezichtsmaskers en mondmaskers ofwel online uitverkocht of zijn de verkopen aanzienlijk verhoogd. Veel stofmaskers worden door externe verkopers verkocht voor torenhoge prijzen. Je hebt misschien meer geluk als je naar je lokale drogisterij gaat voor chirurgische gezichtsmaskers en je lokale ijzerhandel voor N95 stofmaskers.

Gezichtsmaskers of volgelaatsmaskers?

Als je ooit bij de tandarts bent geweest, zullen chirurgische gezichtsmaskers er bekend uitzien – professionals in de gezondheidszorg gebruiken ze om spatten van vloeistoffen in hun mond te voorkomen. Dit zijn loszittende maskers en laten deeltjes in de lucht toe. Mensen dragen vaak gezichtsmaskers in Oost-Aziatische landen om zichzelf te beschermen tegen smog en ademhalingsziekten, maar deze maskers zijn niet ontworpen om kleine deeltjes uit de lucht te blokkeren.

Het hoofddoel van een gezichtsmasker is om te voorkomen dat de vloeistof van het niezen of hoesten van een andere besmette persoon uw mond of neus binnendringt. Het dragen van een masker kan je beschermen tegen ziek worden als je in nauw contact staat met iemand die ziek is en ook helpen voorkomen dat je je ziekte op iemand anders verspreidt. Gezichtsmaskers kunnen ook helpen bij het voorkomen van hand-op-mond virale overdrachten, omdat je je eigen mond niet direct kunt aanraken terwijl je er een draagt. Virologen zeggen echter dat chirurgische gezichtsmaskers niet kunnen voorkomen dat virussen in de lucht uw lichaam binnendringen.

Volgelaatsmasker

Om daadwerkelijk een virale infectie te voorkomen zul je een volgelaatsmasker moeten dragen. Dat is een masker (vaak met een nauwsluitend beschermend apparaat) dat rond het gezicht wordt gedragen. Vaak is het zo dat wanneer mensen “gasmasker” zeggen, ze meestal verwijzen naar het N95-gasmasker. Het N95-beademingsapparaat dankt zijn naam aan het feit dat het ten minste 95% van de kleine deeltjes blokkeert. Verschillende merken produceren N95-ademhalingstoestellen en ze zijn er in alle verschillende maten. Let er bij het winkelen voor dit soort masker op dat op de verpakking “N95” staat – sommige maskers zeggen alleen “gasmasker” maar als ze niet gemarkeerd zijn als N95, krijgt u niet het volledige beschermingsniveau.

Bij Degros verkopen wij ook fijnstofmaskers van 3M die het N95 beschermingsniveau bieden. Deze dienen wel met regelmaat vervangen te worden.

Voorkomen N95 volgelaats daadwerkelijk virale infecties?

Het antwoord hierop is ja, maar het exacte effect is moeilijk te definiëren. Studies hebben aangetoond dat ze zeer effectief zijn bij het voorkomen van virale ziekten, maar alleen bij mensen die de maskers juist correct droegen, wat zeldzaam is.

Volgelaats N95-gasmaskers zijn moeilijk aan te trekken voor mensen die geen medische professionals zijn. Als je het masker goed hebt aangebracht, wordt het heet en benauwd, dus veel mensen doen het af voordat het iets goeds kan doen. Een andere studie toonde aan dat ademmaskers nuttig zijn bij het voorkomen van virale infecties, maar alleen in combinatie met veelvuldig handenwassen.

Als u geen toegang hebt tot een N95-masker, volstaat een chirurgisch gezichtsmasker of N95 fijnstofmasker. Zoals gezegd, krijg je minder bescherming tegen virussen in de lucht als je een gezichtsmasker draagt. Maar het omwikkelen van een sjaal of andere katoenvezel rond je neus en mond kan ook werken.

Bent u nog op zoek naar N95 fijnstofmaskers 

De vraag naar onze stofmaskers is de afgelopen weken flink gestegen en wij kunnen helaas niet garanderen dat wij altijd een voorraad zullen hebben. Bezoek snel onze winkel om onze N95 fijnstofmaskers te bestellen.

Choose your language
Choose your currency

Recently added

Total incl. tax
€0,00
Order for another €150,00 and receive free shipping
0
Compare
Start comparison

Leave a comment

Your email address will not be published

This product has been added to your cart